About Us

About Us
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Contact Info

684 West College St. Sun City, United States America, 064781.

+(528) 456-7592

info@interiar.com

İşyeri Hekimi

İşyeri Hekimi

Uzman hekim kadromuz ile çalışanların iş ve iş riskine bağlı gelişebilecek sağlık sorunlarından korunmaları için hizmetler sunuyoruz.

Güvenbir tarafından şirketinize atanan iş yeri hekimi rehberlik, danışmanlık, sağlık gözetimi ve sağlık ile ilgili eğitimler gerçekleştirir.

6331 İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu’na göre işveren, çalışanları arasında işyeri hekimi ve diğer sağlık personelini bulundurmak zorundadır. Çalışanları arasında belirlenen niteliklere sahip personel bulunmaması halinde, bu hizmetin tamamını veya bir kısmını ortak sağlık ve güvenlik birimlerinden (OSGB) hizmet alarak yerine getirebilir.

(6631 4. Madde) İşyeri hekimi görevlendirmeyen işverene görevlendirmediği süre içinde her ay 5140 Lira para cezası kesilecektir. Yeni yasasının “işyeri hekimi” ile ilgili maddesi aşağıda bilgilerinize sunulur.

MADDE 6- (1) Mesleki risklerin önlenmesi ve bu risklerden korunulmasına yönelik çalışmaları da kapsayacak, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin sunulması için işveren;

a) Çalışanları arasından iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli görevlendirir. Çalışanları arasında belirlenen niteliklere sahip personel bulunmaması hâlinde, bu hizmetin tamamını veya bir kısmını ortak sağlık ve güvenlik birimlerinden (OSGB) hizmet alarak yerine getirebilir. Ancak belirlenen niteliklere ve gerekli belgeye sahip olması hâlinde, tehlike sınıfı ve çalışan sayısı dikkate alınarak, bu hizmetin yerine getirilmesini kendisi üstlenebilir.

b) Görevlendirdikleri kişi veya hizmet aldığı kurum ve kuruluşların görevlerini yerine getirmeleri amacıyla araç, gereç, mekân ve zaman gibi gerekli bütün ihtiyaçlarını karşılar.

c) İşyerinde sağlık ve güvenlik hizmetlerini yürütenler arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlar.

 

ç) Görevlendirdikleri kişi veya hizmet aldığı kurum ve kuruluşlar tarafından iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili mevzuata uygun olan ve yazılı olarak bildirilen tedbirleri yerine getirir.

d) Çalışanların sağlık ve güvenliğini etkilediği bilinen veya etkilemesi muhtemel konular hakkında; görevlendirdikleri kişi veya hizmet aldığı kurum ve kuruluşları, başka işyerlerinden çalışmak üzere kendi işyerine gelen çalışanları ve bunların işverenlerini bilgilendirir.

İşyeri hekimi çalıştırma şartı; 50’den çok çalışanı olan bütün işyerleri 1 Ocak 2013 50’den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri 1 Ocak 2014, 50’den az çalışanı olan az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri  1 Temmuz 2016’da başlayacak.

Sağlık Raporu

6331 sayılı yasanın “Sağlık Gözetimi” başlıklı 15. maddesine göre işverenler, işçilerin,

1) İşe girişlerinde,

2) İş değişikliğinde,

3) İş kazası, meslek hastalığı veya sağlık nedeniyle tekrarlanan işten uzaklaşmalarından sonra işe dönüşlerinde talep etmeleri halinde,

4) İşin devamı süresince, çalışanın ve işin niteliği ile işyerinin tehlike sınıfına göre bakanlıkça belirlenen düzenli aralıklarla, yaptıkları işe uygun olup olmadığına dair sağlık raporu aldırmak zorundadır. Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde çalışacaklar, yapacakları işe uygun olduklarını belirten sağlık raporu alarak işe başlayabilir. 6331 sayılı kanun kapsamında alınması gereken sağlık raporları, işyeri sağlık ve güvenlik biriminde veya hizmet alınan (OSGB)Ortak Sağlık ve Güvenlik Biriminde görevli olan işyeri hekiminden alınır. Sağlık raporu uzman işyeri hekimleri tarafından verilmektedir.

İşyeri Hekimi Görev Tanımı

• İşverene, iş sağlığı konusunda rehberlik ve danışmanlık yapmak

• Çalışanların işe giriş ve periyodik sağlık muayenelerini yapmak

• Çalışanlara genel sağlık konularında eğitim vermek

• İşin yürütümündeki ergonomik ve psikososyal riskleri değerlendirerek, iş ile işçinin uyumunu sağlamak

• İş sağlığı ve güvenliği kurulu çalışmalarına katılmak

• İşyerindeki gözetim ve denetim sistemi çalışmalarına katılmak

• Kantin, yemekhane, yatakhane, kreş ve emzirme odaları ile soyunma odaları, duş ve tuvaletlerin bakımı ve temizliği konusunda gerekli kontrolleri yapmak

• İş güvenliği öncülüğünde yapılan risk değerlendirmesi çalışmalarına katılmak

• İşyerindeki risklerin değerlendirilmesi ve önlenmesi ile ilgili mevzuata uygun koruyucu sağlık muayenelerini yapmak

• Gece vardiyaları da dâhil olmak üzere işçilerin sağlık gözetimini yapmak

• İşyerindeki genel hijyen şartlarını denetlemek

• Firmanız için görevlendirilen işyeri Hekim’inin yıllık çalışma planı hazırlanması.

Çalışma Süreleri

Çalışan Başına 20 Dakika

Çalışan Başına 10 Dakika

Çalışan Başına 5 Dakika

Hizmet Süresi Hesaplama

Şirketinizin çalışan sayınızı girerek, tehlike sınıfına göre iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi ve diğer sağlık personeli için almanız gereken hizmet süresini hesaplayabilirsiniz.

Çalışan Sayınız
Şirketinizin Tehlike Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı (Dakika) İş Yeri Hekimi (Dakika) DSP* (Dakika)